Na most v Luhu budou moci jen osobní automobily

10.11.2022 00:04

Rožmitálská radnice na základě nového statického posudku umístí ve Starém Rožmitálu před mostem přes Vlčavu dopravní značku zakazující vjezd vozidlům nad 3,5 tuny či jednoho vozidla nad 6 tun. Most je v havarijním stavu.

Statik shledal před pár týdny stav mostu jen takový, jaký už je znám přes pět let - široké trhliny v opěrných zdech, pilířích i klenbovém zdivu či zkorodované armovací železo. Však je mu také devadesát let! Město o problému ví, od roku 2019 má Příbramí vydané stavební povolení na zbourání mostu a postavení nového, ale nejsou peníze. Původně se počítalo s deseti miliony, ale kdeže ty loňské sněhy jsou...

Situace se tedy řeší dopravními značkami, i když popeláři budou mít zcela jistě výjimku. Nějak si je nelze představit, jak válí popelnice z Ruslandu na parkoviště pod kostelem.

A ještě k penězům. V městském rozpočtu se zcela jistě nenajdou. A tak by pomohla nějaká dotace. Ministerstvo pro místní rozvoj však nevypsalo žádný dotační titul, ze kterého by město o dotaci mohlo žádat. Škoda.

Za pár let tedy může být před mostem tabulka Jen pro pěší.

(O peripetiích s mostem v posledních letech jsme několikrát psali, stačí zadat do vyhledávače slovo povolení. S jeho historií se seznámíte v souhrnném materiálu zde.)

Spodní dopravní značka při vjezdu do Cvokařské ulice už nebude samozřejmě platit

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode